Kilimanjaro

Om nagon har fragor om Kilimanjaro kan ni ju stalla dom. Jag har en solbranna i mitt ansikte som ser forjavlig ut efter att ha vandrat till toppen i mossa. NICE! Hejda. Internet, som det mesta i Afrika, ar uraldrat, sa jag orkar inte skriva mer. En pojk brevid mig har skaffat en gmail (40 minuter) for att kunna skaffa Facebook (15 minuter) for att sedan inte kunna logga in for att det stog pa franska. Men nu har han andrat till Swahili och ar klar med allt. Hejda for fan!

Ovisshet

Situationen ar som foljer: Vi har fortfarande inte fatt vara vaskor. Ingen vet vart dom ar. Forsakringsbolaget sager att vi far 3000 NOK EN gang om vi kan dokumentera vara utgifter. Vi ska vara i Tanzania i 31 dagar till cirka, och 3000 spann tacker inte en mycket av det ekonomiska behov jag har infor hela resan. Tuskish Airlines har 3-4 veckor pa sig att fixa fram vart bagage, efter det raknas det som LOST. Da kan man borja krava pengar, max 30.000NOK. Jag gillar att man skaffar heltackande reseforsakring och att allt loser sig sa har bra! Bara att rekomendera! Hoppas dom ar lika duktiga pa fixa och styra om vi rakar ut for nagon olycka eller blir sjuka. Can't wait. Arrangoren vi hittat heter Abby och ar duktig och rakt fram med det han sager.
Har handlar det inte om att hitta nagon som inte lurar dig, det handlar om att hitta nagon som lurar dig sa lite som mojligt. Vi gick for att ata lite mat igar kvall. Betalade runt 30K shilling, ca 112 NOK. Tva stora kottbitar som skulle kunna goda en hel by har. Idag skulle vi ata pa ett stalle dar det stod att en meny kostade 4100 shilling. Vi tog tva, och en flaska vatten. Menyn inkluderade Coca Cola. For det ville dem ha 45000 shilling. Efter lite argumentering kom dom med ett nytt kvitto och sa att det var fel kvitto vi fick. Vi var dom enda pa restaurangen typ. Nasta kom pa 35000 shilling. Fortfarande for mycket sa vi. Da kom en benig pojk fram som stoltserade med att han var the supervisor. Den tjansten har han slitit hart for att fa, det markte man ju direkt. Jag fragade honom vad en tallrik mat kostade som vi at. 12000 shilling. Och vattnet och 2 cola skulle kosta 10000. Riktpriset ar 1000 per flaska vad som helst. Pilsner, vatten, Cola. Hasslarjefvel! 29000 skulle det kosta enligt den dyskalkylistiske supervisorn. Dit gar man ju inte igen sa att saga. Annars ar val Tanzania ungefar man forestallt sig. Folk bor i gyttjehus och allt ser fallfardigt ut. Planen ar att vi ska borja bestigningen av Kilimanjaro imorgon. Vi har kladerna vi hade pa oss nar vi lamnade Oslo, samma strumpor, samma kallingar. Inte Malin da... men ni forstar. Jag tvattade strumporna i kranvatten och sen kallingarna. Turkish Airlines-Harris 1-0. Jag orkar inte ens tanka pa vad jag ska gora om inte vaskorna kommer. Da far vi hyra allt gissar jag pa. Och kvaliteten pa det som finns att hyra kan sammanfattas som risigt. Tack for mig. Det ar varmt, jag ar svettig. Och jag kan inte ta ut mer pengar pa automaten for jag tog ut 4 ganger igar. Nice!


RSS 2.0