Varför kan det inte gå som på räls?

Varför funkar inte allt bara? Såhär ser min "problem" lista ut just NU.
  • Reda ut löneproblem.
  1. Fått för lite timmar betalda. Fast jag jobbat 97 timmar första perioden i januari har jag fått betalt för 62 bara.
  2. Fått för lite timmar betalda sedan 1 december fram tills nu med andra ord. Mycket att fixa.
  3. Fått för lite OB utbetald. totalt 20 timmar övertid ungefär. Men jag har nog lite över 90 timmar övertid.
  4. Snart dras 50% skatt med tanke på att jag inte har....

  • Skattekort
  1. Punkt 4 ovanför. FAN. Jävla skit. Jag har vart på Töyen Skattekontor minst 4 gånger i Januari nu och frågat vad fan dom håller på med. Fått 20 olika förklaringar. Ska det vara så jävla svårt att fixa fram mitt skattekort? Fixar jag inte in det till lönekontoret, som för övrigt inte gör ett dugg rätt, så drar dom 50% skatt. Det lär dom lyckas göra jävligt fint. Bra!
  • Uteliggare/tiggare
  1. Skaffa ett jävla jobb och sluta gnäll. 
  2. Sluta snika på alla möjliga sätt, speciellt du som försökte lura mig idag om att du saknade 10 kronor till tåget du skulle med! Lögnhals! In på Rimi och köp pepparkaksburkar för 1 krona! Det gjorde jag. Nästa punkt, som är den enda positiva.
  • BILLIGA PEPPARKAKOR PÅ RIMI PÅ CENTRALSTATIONEN I OSLO ( OSLO S)!
  1. 1 (EN) krona för en hel burk Gilles pepparkakor! KÄRLEK FOLKET, KÄRLEK!

Norge goes speedy Gonzales!

Idag, efter cirka 2 månader, fick jag ÄNTLIGEN mitt ID-kort. Nu kan jag gå vartfan jag vill på hela Gardermoen, förrutom militärområde och något annat tjafs. Tillochmed på TOA utan att nån måste släppa in mig. Kung! Tyvvär ser jag ut som ett halvt sär på kortet. Men det får jag ta! Har vart på uppdateringskurs igår och idag, rundade av med ett prov. Alla klarade det. Kung 2! Sen hade vi "lunch", men jag kallar det mer buffé. Fyfan vad mycket gravad lax jag slafsat i mig, luktar hovmästarsås och fisk när jag rapar.

Något annat nytt!
Jag ska köpa, ett par jeans, ett par skor, eller två. 2 tröjor, och någon tshirt. Så kom med tips! Alla ni 2½ läsare. Inte ofta jag kör på sån jävla shopping. Men jag kör inte bitch stylen, kan inte gå ut och hugga allt direkt. Detta kommer gå inom löpet av cirka 20 månader då!

Något änny nyare.
Norwegian Airshuttle AS har beställt en hel BUNT nya flyg. Boeing gnider nog händerna. Lite över 50 nya flyg. Fabriksnya. Fyfan, jag har aldrig ägt en bil, än mindre en fabriksny, undrar hur det är att ha ett sprillans nytt flyg. Haha!
Nej nu luktar det mat, den norska tätningen mellan våningarna är värdelös i denna gamla radonkåk så vi får väl nöja oss med lök och något annat som osar upp från grannen. Mums!

image65

Modebloggandet är sjukt

Jag ber om ursäkt för att jag gnällt på er tjejer som modebloggat. Förlåt, stena mig inte. Jag vill självklart kasta bajs på killar om modebloggar också! Inte bara ni tjejer alltså.
Ni vet, killar som brinner för att berätta vilken smak dom hade på sin latté förra onsdagsfikan, killar som älskar att beskriva sina nyinköpta secondhand plagg in i minsta detalj, allt från pris till inköpsställe. Killar som får glimten i ögat av att Googla efter en bild på ett par Marc Jacobs stövlar och kasta in i bloggen sin. Killar som blir helt till sig av att få skriva ut om modeveckan i Paris, fast dom inte var där. Skulla kunna liknas med killar som sitter vakna om nätterna och skriver anteckningar på datorn om hur dom ska komma ut ur garderoben. Killar som blir helt saliga av att få se kändisar på röda mattan och sedan bedöma deras kläder.

Vart försvann testosteronet från killarna som modebloggar? Det ska jag säga er, det ersattes av den ökade östrogenhalt ni fått genom att besmeka alla plagg ni utnyttjar, plagg som innehåller flammskyddsmedel, som ökar lite FEL hormoner i kroppen. Det är lugnt, ni kan andas ut. Erkänn bara, det blir enklare då. Riktiga killar finner ingen glädje i att skriva om den senaste scarfen. Kom ut.

image64



image63

Fan vad ni gnäller.

Aldrig är ni nöjda. Blogga hit och dit. Emma speciellt, har du inget liv eller jenta? Haha! Nej nu ska jag inte vara den som är den. Emma gott folk är världens coolaste människa! Efter mig såklart. Cred.. varsegod kompis! Nu vet 4 personer vem du är! Haha! Så tyvvär, så många läser min blogg i snitt. Nu kommer lite nytt trots allt.
Senaste tiden har det hänt en del. Jag har blivit fast anställd i Röros Flyservice. Ja, FLY service, och inte FLYG, om ni undrar. Min sista dag i Proffice Aviation är 31 Januari. Ska bli så jävla skönt. Ungefär som att lämna ett bråkigt fosterhem. Inte mycket har funkat där senaste tiden. Speciellt inte julbordet, som vi hade 19 Januari. Igår med andra ord. Nu ska ni få höra. Jag är ju som sagt inte den som är den. Jag är den som skriker socialdemokratiska slagord när jag häller makaroner i durkslaget. ALLA ska med! Hatar när det blir några stackare kvar. Jag är den som delar med mig av det jag har om det väl ska till att delas. En för alla, alla för en. Jag är en tapper själ som borde få ett jävla pris någon gång. Men vissa tycker annorlunda. Enligt min lönespecifikation har jag slitit 222 (tvåhundratjugotvå) timmar i December. Så frågar man lite snällt de på Proffice Aviation vad som krävs för att få komma på julbordet.
-"Oj, så mycket? Men det jobbade du väl på 2 månader antar jag?"
-"Nej det var i December bara!"
-"Oj, så synd, man måste ju ha jobbat minst 2 månader för att få julbord."
Tack du. FIne, då kommer ju ingen från min grupp att gå tänkte jag, eftersom alla vi började samtidigt. Någorlunda fair. Sen visar det sig ändå att 2 från min grupp får gå. Mestadels på grund av deras kön som inte liknar mitt. Sen får en kollega inte gå som jobbat sen Oktober. Motiveringen löd "Man måste ha jobbat minst 4 månader för att bli bjuden". Men trevlans. Men trots det fick några från denne kollegas grupp gå. Också på grund av kön. Känns jävligt seriöst. Kränkande sexistisk gruppering. FI borde se rött på detta. Men jag befagar att fru Sahlin inte bor och agerar på Norskt territorium. Så, inget julbord för mig och en bunt andra med OLIKA anledningar och mestadels för att vi inte var kvinnor. Kommer inte nöja mig med en enkel förklaring. För det finns det inte. Jag vill ha ersättning, rent ekonomiskt för att jag blivit åsidosatt för att jag är kille och BARA jobbat 222 timmar i December 2007, vilket för övrigt är strängt emot arbetsmiljöverkets regler. Sen har jag fått 7 timmar övertidsbetalt på hela månaden. Menar dom då att standard arbetstid är 215 timmar? Strange stuff. Men men. Det krävs inte mycket för att jag brinner av. Nu gör jag det snart, och jag vill ha pröjs för en rejäl kränkning, som jag uppfattar det. Och jag är inte ensam, jag har en bunt (20+) till med samma känslor, på min sida skulle jag gissa. Det var allt för nu. Det bev inget snuskparty för mig 2008. Kanske får julbord nästa år. Om inte kriterierna har höjts. Over and out!

image62

Lustgas och chipspåse

Kreativitet at its finest! Jag står inte för min rubrik, det gör mina roomies. Rockstars! Ska ner på Rema 1000 och handla lite käk. Vem fan kom på namnet till den affären? Rema 1000. WOW vad häftigt. Var det innan milleniumskiftet? Hemma från jobbet idag, snyltar inte på bidrag. Får ingen sjukersättning. Så dont worry. Jag tar den hårda smällen. Hittade en koselig bild på internet som jag slänger upp här. Poolparty med brudarna! Och DU är bjuden! Haha! Rolig rolig!
Dags att handla lite gott käk! Måste komma ur stolen! Norway, the right way, up up and away!





image61

This is how I roll!

Jag somnade på tåget på väg hem från jobbet. Åkte 6 stationer. Bajs. Hade skrivit mycket mer om händelsen. Till exempel att jag tappade EN vante också. Men internetjävla idiothelvetes skituppkopplingen gav upp! Så jag orkar inte skriva om alting. Ni får nöja er. Fick min lönespecifikation igår. Sugen på att dra hem till Sverige? Inte riktigt:P

sms

Resenärer som sitter på tåget och inte vill dela med sig av sitt privatliv genom att prata högt i telefonen och istället skickar sms är trevligt. Nyligen hemkommet folk från resor. SMS:ar sina närmaste, ett kodak moment utan dess like, men tyvär ingen kamera. SMS smattrar in i folks fickor och dom får världens leenden. Vuxna och igår, en pensionerad rackare, som sitter runtomkring mig. Förtrollade av små elektroniska apparater som vibrerar och spelar Jamba Hits. Sen jävlar sätter fingrarna igång och svarar. Alla sitter och flinar. Det skulle kunna vara världens mest iscensatta aktion. Men det är helt äkta. Folk som är så skygga igentligen sitter helt uppet och vrålflinar över sms. Kung sätt att komma till och från jobbet alltså. Alltid glad.

RSS 2.0