flygplatsdagen

En ser ju ut som en flygmekaniker när man kommer gåendes där på terminalen med Röros Flyservice präntat över ryggen på overallen. Hoppas den går hem hos alla fagra damer, som tyvvär bara är tillfälliga. Inte så bra att fiska vid gaten har jag insett. Korta visiter. Checka in, flyg iväg. Åk du, gräset är inte grönare på andra sidan! Men men, they will come back to me, they all do... Vilket för mig rakt in på nästa sak, jag måste ringa min psykolog.
    Dagen börjar bra, försovning. Fyfan, det är alltid lika skönt att stressa på morgonen, feel alive moment 33. Sen har jag förstört souvenirer mest hela dagen. Helt okej tidsfördriv, det bästa är att man får betalt för det. Älskar att gå förbi     Data Bingo, safarikillen satt där idag igen med bena korsade och ovårdat skägg, med drömmar om miljoner. Jag undrar hur mycket pengar han vunnit.
    Jag älskar Jens Lapidius "Snabba Cash", men jag har inte läst den ännu, använde den till lite annat. Vi kan kalla det hela för kreativt tänkande. Vilket för mig till rakt in på nästa sak, vi måste köpa toalettpapper!




Fajer

Fajer på sentralstasjon!  Oslo i panik, Harris i panik! Hur ska jag ta mig till Gardermoen? Skulle nån tro mig om jag ringer och säger att det brunnit på Oslo S och alla tåg till och från Norges huvudstad är helt utslagna? Nae, fan, jag går och tar tag i någon med självlysande väst. Dom brukar ge direkta svar. Fick tag i en kille från Göteborg, han sa att det brunnit i en massa kablar i kontrollrummet och att det kommer vara stängt hela dagen, och dagen hade just börjat. 07:10. Hejdu.

Väl ute var det rätt lökigt, fick provlasta och provtömma ett plan samt provköra 3 olika truckar. Honk!
Hur ska jag ta mig ut imorgon då? Det återstår att se. Oslo, sluta brinn!

Glömde ta av mig min väst när jag gick ut från flygplatsen, vet inte hur många vilsna turister som slet tag i mig och frågade vart ersättningsbussarna går ifrån.

Älskar mina hörselskydd by the way. Man kan nästan starta krig utan att höra nåt!

image43


Miljoner på Data Bingo

Längs med gatan jag går ser jag alltid en gubbe vid Data Bingo, ett ställe utformat med ungefär samma fantasilöshet som smakfullhet. Det är massa replikor av Tuthankamon och grekiska gudar, för att inte glöma alla lejon och spjut på väggen. Blandat men inte Gott! Han sitter i alla fall där, hela tiden, när jag än går förbi. Safarihatt, glasögonbottnar, fiskeväst och ett skägg som skulle få 60-talet att ringa och be att få det tillbaka. Sån är han. Jag vet inte hur rik han blir på Data Bingo, men det ser ut som att han har växt sig fast där. Benen korsade och ett fundersamt ansiktsuttryck, jag undrar om han ligger plus eller sjukt mycket minus. Jag tror igentligen alla vet svaret.
     Ja, så går det när man går istället för att ta spårvagnen, man ser så mycket mer!

Wakie pakie Åke

Jag vet inte hur jag lyckas, men jag gör det bara! Det är en naturlag. Äpplet faller mot marken, Harris snarkar värst. Har ingen nyckel hem, och jag hade 2 timmar att slå ihjäl. Knäppte dunjackan och drog på mig luvan. Som ett svart täcke, mums. Hejdu, jag vet inte om vakterna lade märke till mig, jag tickade ioförsig inte. Men jag lät som en jävla grävskopa, för jag har ont i halsen direkt känner jag när jag vaknar till. 2 goda timmar sov jag på den stolen på flygplatsen. Dom bästa 2 timmarna i mitt liv. Tåget som tog 37 minuter hem tog i min tidräkning 2½ sekund. Slocknade direkt efter konduktören tagit betalt. Jag lever i en drömvärld. Jag kan kontrollera min kropp så pass bra att jag njuter! Adjö gott folk, ska klämma i mig en Twix.

Btw, jag klarade provet idag. Hurraaa! Bara ett prov kvar nu, sen KANSKE man  får börja knega då!

Dagens diss - Gårdagens vurpa jag drog på perrongen
Dagens hiss - Hissen vi inte har på vår 5:e våning

SAS Flight Academy

Jag kænner mig lika viktig som Chuck Norris nær han demonstrerar hur stark man blir av hans træningsredskap. Har fått ett tillfælligt passerkort, ska få ett riktigt sen. WOW faktor 2000.Jag var på en hæftig anlæggning med massa simulatorer, dæribland DASH planet. Undrar om varanann simulation slutar med krash dær? Hur som helst, wow! Utøver lite brummande ljud læt det inte ett skit nær dessa enorma maskiner rørde på sig. Idag var førsta dagen på utbildningen och han som skulle hålla kursen var borta, så vi fick læra oss vad olika linjer betyder på marken, samt att man inte ska røka eller kasta brinnande føremål i nærheten av vingarnas wastegate før brænsle. Det låter logiskt nu nær jag tænker efter. Så, imorgon ska vi børja 12, jag klagar inte, lunchen ingår och jag får sovmorgon. Nu ska jag dra och posta mitt skattekort till någon som behøver det før att ge mig løn, och samtidigt skicka ivæg ett fax till rikspolisstyrelsen i Kiruna. Hej hopp!

Dansgolvet är inte till luftgitarrmongon!

Bara så ni vet, och återigen har jag fått utstå äckliga gravidklänningar. Tyvvär bara svenska tjejer som har sånt här. Jag älskar norska tjejer mer än jag älskar kaffé. Jag säger det nu, och kom ihåg mina ord! Vi kommer om några år att titta tillbaka på modet som råder just nu, och skämmas, lika mycket som tyskarna skäms över de mörka sidorna i historien. Sen vill jag säga till er som hade kuddkrig och spelade luftgura på danceflooret, fan seriöst?

Det var den skönaste helgen på länge dock! Efter 24 timmar vaken med hårt och hederligt, redligt slit i fabriken så var det skönt att efter en tillkommen utekväll, få sova som en jävla gris! Åh så jag sov!

Det ska jag göra nu också, men först! Makrill i tomåtsås!

Soap

Diskjobb luktar blä, men nu, äntligen har jag hittat ett jobb där det luktar fantastiskt! Nu vet jag hur Tyler Durden känner sig. En stolt ambassadör för rengöringsbranschen. Jag går in genom dörren, och slås av sköljmedelsdoft, schampo, såpa, you name it! Drygt att åka dit bara, en halvtimme att gå till centralstationen i Oslo, en halvtimmes tågresa, en halvtimmes promenad TILL fabriken från slutstationen och viola, en halvtimme att vakna, göra sig klar och sticka. Det är fasen 2 timmar det! Lägg till att man börjar sju! Då blir det early morning liksom!
     Idag har jag packat lite över 57000 kg såpa. Wow! Det är 57 ton alltså. Stått vid ett band och lastat vidare dunk efter dunk. Langar VM 2007, över 11500 dunkar såpa. Har fått jobb på flygplatsen också, börjar kurs på måndag, 10 dagar, sen är det working time!
     Åter till fabriken, det är ett drömjobb för mig igentligen. Man lastar och gör saker hela tiden. Det går slangar överallt och maskiner gör sjuka saker, sprutar datum med bläck på varje burk, skruvar korkar, fyller flaskor, viker kartonger, Wow Wow Wow! Lilleborg for life!

image42


Cable guys VS Harrkan

Skaffade internet igår. Gud, jag har aldrig førr vart på ett så oseriøst føretag. Det var ett A4 utskrivet från Words och kladdigt av matrester, det som skulle dølja sig på insidan kom att avsløja matresternas ursprung.
     En finnig kille från CSI lagar mat, en asiat sitter på møte och hela stællet heter Bredbåndsguiden.no... japp, jag har VARIT på internet. Vi får ett modem som ska kopplas till TV uttaget før att funka. Grejt.
     Jag væcks ur mitt dagdrømmande, jag slås samtidigt av en køjning, jag kræks fan snart! Ær det hungern eller beror det på dom sjukt øversminkade svenska tjejerna som just sprang førbi på utsidan? Jag hinner inte ta reda på det, jag ær hungrig. Åkte tåg idag btw, till Jessheim, och det var ju kul...... speciellt med tanke på att 75% av Norges skolungdomar i åldern 10-13 skulle åka tåg samtidigt. Først gången jag inte lyckats sova en blund! Damn those kids!


Jag avslutar detta nu.


I en grænd, dær allt kan hænda.

Hejsan. Jag går, och går førbi en kvinna. Som ligger med jeansen avdragna till knæna och skjuter heroin. Vilket kodak moment! Svartvit. 3:4 format. WOW! Någon som ær arbetsgivare i Osloområdet och vill ha Europas flitigaste arbetsmyra, hojta till! Ska gå och fota mej sjælv på en automat nu tænkte jag. Alltid kul med minnen. Før er som inte fattat, jag anvænder inte mitt svenska nummer længre. Jag har +479447871 som mobilnr nuførtiden. Adjø!

Oslo, dær å æ ø inte funkar som vanligt.

Nu har jag vart hær i 6 dagar och jag har inte fått ett enda jobb. Jag hade vid denna tidpunkt førvæntat mig åtminstonde 40 olika jobb varav 2 chefspositioner i toppen av pyramiden. Ska på ett till bemanningsføretag nu och surra lite. Skickat kanske 200 ansøkningar och gått runt i varenda butik runt hela stan. Æven dær jag inte platsar in, tex butiker med mycket utlændsk påbrå, som sæljer saker som inte ser værst bra ut på mig. Bling bling.
    By the way, medans jag satt hær och søkte jobb kom det fram en gobbe och ville filma mig før norsk tv, NRK, akkurat nå. Det gick jag med på och vi kom bra øverrens. Så vid 18:30 så kommer 7 sekunder Harris upp i rutan! Kærlek och respekt! 
Join the group, vi som plankar trikken. NÅ!

RSS 2.0